iPhone kalon për herë të parë 50% të tregut të SHBA-së

iPhone-5-640x359

Apple dhe Google janë konkurrentë të fortë, por me sa duket kohët e fundit Apple ka kryesuar, të paktën për momentin. Sipas një raporti të ri nga kompania kërkimore Kantar, Apple tani është përgjegjëse për 53,3 për qind të tregut të telefonave inteligjentë në SHBA.

Kantar tha se shitjet e mëdha të iPhone 5 çoi në suksesin më të fundit të Apple-it. Për krahasim, Apple zinte 35,8 për qind të tregut të telefonave inteligjentë gjatë të njëjtës kohë vitin e kaluar.

Ndoshta më interesant është fakti se pjesa Android në treg ka rënë në 49.1 për qind. Sistemi operativ i Google-it zuri 51,8 për qind të tregut në SHBA në vitin 2011.

Gjërat nuk po shkojnë aq mirë për Apple-in në Evropë, ku gjatë të njëjtës periudhë, Samsung ka dominuar tregun me 44.3 për qind. Apple përfundoi e dyta me 25.3 për qind, ndërsa HTC, Nokia dhe Sony luftuan për vendin e tretë.

(Herë të lexuara: 193)

Ndaj këtë lajm me miqtë...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

About Parid Plaku

E Lexuat?

Ares 11, tablet dhe kompjuter njëkohësisht

Ares 11, tablet dhe kompjuter njëkohësisht

Kemi parë disa tabletë që mund të transferohen në kompjuterë portativë. Asus është një nga ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>