Klonimi njerëzor mund të bëhet realitet për 50 vjet

SWEDEN-NOBEL-MEDICINE

Klonimi i njeriut do të mundësohet brenda 50 viteve të ardhshme, ka parashikuar një shkencëtar britanik.

Sir John Gurdon, fitues i Çmimit Nobel 2012 në mjekësi, ka folur për BBC-në të martën për mundësitë e klonimit të njerëzve në të ardhmen.

Gurdon theksoi se klonimi me sukses i një qenie njerëzore nënkupton krijimin e një binjaku identik, ose kopjimi i asaj çfarë ka prodhuar tashmë natyra.

Ai dha një shembull të prindërve me fëmijët e vdekur – nëse prindërit nuk janë më pjellorë, tha ai, mund të jenë në gjendje të krijojnë një fëmijë tjetër duke përdorur vezët e nënës dhe qelizat e fëmijës së vdekur.

Ka ende shumë kërkime për të bërë, para se të zbatohet në mënyrë të sigurt te njerëzit, pasi shumica e kafshëve të testuara kanë dalë të deformuara.

 Për më tepër, shikoni videon.

(Herë të lexuara: 331)

Ndaj këtë lajm me miqtë...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

About Parid Plaku

E Lexuat?

largea_telefon1431017004

Video shokuese: Ja çfarë u bën celulari

Kjo video është prodhuar qëllimisht nga policia në Zvicër për të ndërgjegjësuar njerëzit nga rreziqet ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>