Rifillon programimi i Firefox për Windows 64-bit

firefox 1

Në nëntor, Mozilla vendosi të mbyllë zhvillimin e shumëpritur të versionit 64-bit për Windows të shfletuesit të saj Firefox. Në atë kohë, inxhinieri i Mozilla Benjamin Smedberg tha se arsyeja për anulimin ishte për shkak të shtesave të palëve të treta, që nuk kanë versionin 64-bit.

Ky vendim nuk u pëlqye nga shumë përdorues të Firefox-it dhe me sa duket kjo nuk i pëlqeu as ekipit të Mozilla. Në një postim të ri këtë javë në faqen e Mozilla, Smedberg pranoi se “ka pasur reagime negative” për të anuluar Firefox 64-bit për Windows.

Smedberg ka ndryshuar mendjen dhe tani ka deklaruar: “Unë besoj se mund të mbajmë një grup përdoruesish të lumtur, duke bërë një modifikim të planit origjinal.”

Versioni 32-bit Windows i Firefox-it do të vazhdojë të testohet për t’u siguruar që punon për çdo version 64-bit të Windows, sipas Smedberg. Siç është raportuar edhe më parë, shumica e përdoruesve të Windows 7 dhe Windows 8 po përdorin versionin 64-bit të këtyre sistemeve operative. Smedberg tha: “Shpresoj se projektuesit dhe zhvilluesit, të cilët janë të interesuar në win64 do të punojnë së bashku për të ruajtur këtë konfigurim të ndërtuar.”

(Herë të lexuara: 236)

Ndaj këtë lajm me miqtë...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

About Parid Plaku

E Lexuat?

Kristi Progri, përfaqësuesja e Mozilla-s për Shqipërinë

Kristi Progri, përfaqësuesja e Mozilla-s për Shqipërinë

Tashmë jeta jonë është pandashmërisht e lidhur me teknologjinë. Ajo ka ndryshuar gjithë rrjedhën e ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>